INICI

Página Activitats

TORRENT DES CORRAL FALÇ o TORRENT DES PRAT

 

P3097785 veure ses fotos veure video track

Fecha: 9-març-2013
Circular: Si
Recorregut total: 19 Km. .
Aproximació: 2 h.
Grau de dificultat: Mitjana
Duració total : 6 h.

##


LLOSETA - REFUGI TOSSALS VERDS - ARCS DE SA CANALETA - TORRENT DES CORRAL FALÇ - CAN BAJOCA -MANCOR

 

Aquest és un dels torrents que saps que està allà però que no se t'ocurreix fer-ho, fins que un dia comentes, hi si ho feim ?? idó avui és aquest dia.

Decidim començar per LLoseta amb direcció cap al refugi de Tossals Verds, deixam el cotxe abans d'arribar-hi, perquè s'aparcament está complet. Una vegada al refugi, prenem el camí que surt de les taules per berenar que hi ha al defora SE (dreta), anem guanyant altura fins situarnos al camí que ens duria a la Font des Prat que no hi arribarem perquè em de agafar sa Canaleta de Massanella.

Ens anem acostant al Torrent des Prat i començam a escoltar sa trepidant remor de s'aigüa, a tots ens entra una alegria ja que pensavem que el torrent estaria ajut, l'atrevesem i tot duna ens situem damunt sa canaleta i caminem fins arriba als arcs. En aquest punt ens canvien la roba pels neoprens, i les botes de muntanya per les d'aigüa, els més atrevits duen shorts. Montem la corda i rapelam per despres arribar al llaç del torrent.

Aqui começa lo bo, s'aigüa està molt fresca i perfecta. Només començar ja ens em de ficar dins el primer gorg, en Diego s'encarrega de que ningú pugui pasar pel lateral iens fà banyar, li surt cà, ja que es lesiona un dit segurament un esguinç.

Transcorre per un paratge de gran bellesa, el llaç fins aquí es quasi tot plà llevat d'alguna petita desgrimpada. Continuem fins trobar el primer salt d'uns 9 m., posam la primera corda a la soca d'una alzina.

Continuem, de cada vegada hi ha mes desgrimpades, sense cap problema, l'entorn continua se enciçador.

Després d'uns centenars de metres l'aigua se filtre i ja no torna apareixa més en tot el recorregut. Però el torrent no deixa de perdre el seu encant.

Pasem per alzinasr i zones molts rocoses amb grans blocs, tots ells desgrimpables. Després d'uns centenars de metres més el torrent s'engorja, ens recorda alguns trams del torrent de Pareis o dels Diners. Aquest tram amb aigüa ha de ser espectacular.

Ja duiem varis kilómetres de recorregut i no aturem de desgrimpar. Arribem a la part final on trobem un primer salt d'uns 10 m. que té una corda fitxe i un cable d'acer (?), i quasi tot seguit en vé un altre salt d'uns 8 m. també "equipat" amb una corda i un cable.

Tot seguit arribem a la primera presa, una construcció per minimitzar les grans crescudes. Però aquesta no és lùnica, poc després torna haver-hi una altra, seguim i ens trobem amb la tercera presa. Costa imaginar-se la quantitat d'aigua que hi ha d'haber perqué fasin falta tres preses.

En uns porcs minuts arribem a les cases de Can Bajoca, ons ens caviem la roba i cap el cotxe que emb deixat a primera hora del matí, que ens serveix per anar a cercar els que em deixar al camí que và al Refugi de Tossals.

Toponimia:

Si un corral és un recinte per a tancar bestiar un corral fals afegeix la connotació de trampa, designant dispositius de parets seques ubicats a llocs estratègics de la muntanya, dissenyats específicament per a la captura d'animals salvatges conduint-los cap a un lloc sense sortida. De corrals falsos en trobam per tota la Serra i podem destacar, d'Andratx a Pollença, els situats s'Esclop, Son Bunyola, ses Planes de Canet, el puig de Son Espanyol, Son Matge, Pastoritx, Coma-sema, el clot d'Almadrà, Can Bajoca, Son Alzines, el Més Alt de Son Vila i el cap de Catalunya.

Corral fals, un topònim que segons Coromines és un derivació semàntica exclussiva de les Illes. Trampa, manipulació i falsedat.

Font: toponimiamallorca.net


 

<<< tornar enrrere

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>