INICI

Página Activitats  

PUIG DE MASSANELLA 1.135 m. PER SA CANAL DE SA NEU

 

Crirança_Galileu_Massanella per sa canal de sa neu_Pas de na Bel_Comafreda (123) veure ses fotos veure video track

Fecha: 16-març-2013
Circular: Si
Recorregut total: 11 Km. .
Aproximació: 3 h.
Grau de dificultat: Alta
Duració total : 7 h.

##


PAS DE SA REBOLLADA - SA CRIANÇA 841 m. - SA CRIANÇA DE D'ALT 1.009 m. - PUIG D'EN GALILEU 1.181 m. - COLL DES TELEGRAF - COLL DES PRAT - SA CANAL DE NEU - PUIG DE MASSANELLA 1.365 m. - PAS DE NA BEL

 

Després de sa darrera i quasi única nevada gran d'aquest hivern, estaia clar on haviem d'anar avui, idó dit i fet, cap al Puig de Massanella, i sa questió per on hi anem ?, en Pep duia varies opcions, i ens diu amb un crit de guerra, Voleu Ronya ? sa resposta va ser unànime, idó hi pujarem per sa Canal de sa Neu, no hi va haver suficiente saliva a sa boca per tregar...

Després d'aquesta petita introducció prèvia a l'excursió, comenceré sa descripció.....

Sortim de darrera l'aparcament del restaurant del Coll de sa Batalla, seguin ses fites, que poc a poc ens fique dins l'alzinar, fina trobar la pared de roca i a l'esquerra tenim el Pas de sa Rebollada que amb una petita grimpadata ens situará al comenáment de la part alta de la serralada a 736 m.. Ara ja crestegem la serra i anirem guanyant altura el primer cim es La Criança de 841 m. és mal de localitzar perquè no te forma de cim. Continuem ascendin per arriba a la Criança d'Alt de 1.009 m., el fred ja es comença a notar.

No tardam gaire i ja podem veure el cim del Puig d'en Galileu de 1.181 m. i cap ell ens dirigim. En el cim només podem fer unes poques fotos, saludar el nostre amic Manolo Barranco, i continuar davallant cap el Coll des Telegraf, aqui sa quantitat de neu acumulada es impresionant, ses vistes espectaculars. Tot seguit ens stuem al Coll des Prat, on ens aturem per menjar alguna cosa, proseguim i atrevesem la pared d'en Rubí, ens sortim del camí per anar guanyant alçada i situarnos just davall la pared del Massanella, fins trobar la Canal de sa Neu.

Avui sa Canal fà honor al seu nom, perquè està plena, plena de neu, lo cual dificulta molt els moviments i les preses a sa roca per la neu gelada.

En Diego va de primer, amb molt d'esment, i mva posan cordino per assegurarnos tots, a poc a poc anem fent i superant tots i cada un dels resalts, fins arriba adalt de tot. Ara ja ens podem relaxar i fer bromes. Amb un minut assolim el cim del Puig de Massanella 1.365 m.

Mentres tots ens menjem el bocata en Diego s'en và a guaitar a l'avenc i a gafar mides per un altre dia bajar-lo.

La devallada la feim per la serralada N. amb direcció cap el Morro de Comasema, per davallar abans pel Pas de na Bel, i d'aquí pel camí fins el cotxe.

 


 

<<< tornar enrrere

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>