INICI

Pįgina Activitats  

TORRENT FONDO DE MORTITX

 

P3308021 veure ses fotos veure video

Fecha: 30-març-2013
Circular: No
Recorregut total: 0,5 Km. .
Aproximació: 1,30 h.
Grau de dificultat del torrent: Baixa
Grau de dificultat del pas d'Aniràs i no Tornaràs:: Alta
Duració total : 5,30 h.

####

TORRENT FONDO DE MORTITX

SORTIDA: PAS D'ANIRÀS I NO TORNARÀS (ferrata)

 

Aquest és un clàssic, i tal vegada sigui el torrent més bonic de tots, els seus colors verdosos, blaus i turqueses son espectaculars, es molt curt, peró está plé de salts i tobogans que ho fan molt divertit.

Una altre cosa molt diferente es la sortida pel Pas d'Aniràs i no Tornaràs, amb el seu tram "te veo suelto" 4+

Ens posem el neorpé just davall el Bel d'Oca perquè no ens volem perdre el primer salt al gorg del mateix nom. El recorregut continua entre salts i tobogans d'entre 3 i 7 m. Destaquem un salt de 5 m. desgrimpable per dins un forat, després el salt des Crull de 4 m. i finalment arribem al Gran Salt de 20 m. A continuació cal destacar el salt de 18 m. Es Morro Escotorrador que els mes atrevits el salten anant per l'aresta fins situar-se damunt la vertical d 'aigua. L'únic salt que no feim es el de 5 m. que dona a la mar, perquè hi ha un temporal que fà por..

El retorn pel pas d'Aniràs i no Tornaràs, tot molt aeri i vertical, és una altre història. El primer tram a superar está damunt un buit de 25 m. sobre la mar. De la pujada destaquem que el tram que va per un "replà" per on arribes a una escletja amb una corda fix,a noltros no ho feim, sino que abans d'arribar a aquest "replà" ens desviem per la nostra esquerra grimpant que ens situarà damunt dita escletja per sortir al mateix lloc on iniciem el tram "te veo suelto". Aquesta variant ens permet evitar l'escletja quan está banyada i relliscosa i el perill que representa. Una vegada superat el pas, em tardat 1,20 h., aprofitem per beure aigua que tenim sa boca seca. Ara ve un tram de 50 m. de terreny carstíc de lo més fotut.

Sa tornada la feim per dins el torrent.

 

 


 

<<< tornar enrrere

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>