INICI

Página Activitats  

AVENC DE SA MONEDA

 

1052354_10201461813657126_846504593_o veure ses fotos veure video track

Fecha: 22-juny-2013
Circular:
Recorregut total: Km.
Grau de dificultat :
Duració total : h.

##

AVENC DE SA MONEDA

 

La cavitat està situada en la Serra de na Burgesa a la zona de s’Hostalet, presenta una boca realment impressionant de 14 m x 9 m. amb una gran figuera, que li dona un certa bellesa, en la vertical de la via de descens. Encara que nosaltres hem instal·lat dues vies, la més vertical d'uns 40 m. i practicamente volat en gairebé la seva totalitat, i l'altra en un lateral amb diverses repises intercalades. Tots dos descens desemboquen a la gran sala de 42 m. x 42 m.

El comencemen del descens no impresiona gaire perquè sa figuera te tapa sa visual, però una vegada que has pasat per dintre la fuaque la cosa canvia, en aquest moment pots disfrutar de la inmensidad de la sala i les seves columnes.


Aquesta immensa sala presenta gegantesques bugades estalagmíticas en la qual destaca una enorme columna de 21 m. d'altura, separada per uns pocs metres d'una altra columna enorme.


D'aquesta gran sala s'inicien una sèrie de passos que val la pena recórrer. Especialment el situat en el costat W, a la qual s'accedeix ascendint per enmig de macizos estalagmítics, i unes finestres que ens permeten admirar des de l'altura la gran sala.


La pujada la realitzem uns per la gran vertical fins a la part alta de l'exterior i uns altres pel costat de la paret que té petites repises i que arriba a l'altura de la figuera, per després amb una grimpada sortir a l'exterior.


Acabat aquest i com ens vènia de pas alguns es van ficar en el Avenc de n’Andreu molt més petit que l'anterior, però prou interessant.


 

 

 

 

 


 

<<< tornar enrrere

     

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>