INICI

Página Activitats  

TORRENT DE S'AL.LOT MORT

 

torrents Gorg dels Diners i de s'Al.lot Mort (86) veure ses fotos veure video track

Fecha: 26 -octubre-2013
Circular: no
Recorregut total: 8 Km.
Grau de dificultat : Alta
Duració total : tot el día i més

##

TORRENT DE S'AL.LOT MORT

TORRENT DEL GORG DELS DINERSCom ja he comentat només aviem de fer el torrent de s'Al.lot Mort, però per problemes de pas no hi varem poder accedir des de el començament del pla dels Binis i ho tenguerem que fer entrant pel torrent del Gorg dels Diners.

El fet de començar un torrent i acabar amb un altre va ser una experiència agradable. Des de el camí dels Cingles, devora la font Subauma i a uns 70 m. comença el el recorregut del torrent amb un salt de 16 m., continuem ( no descriuré el seu recorregut perquè ja ho em fet en altres ocasions) el seu recorregut prou interesant fins arribar molt més envant al salt de 22 m. i després un de 10 m. que ja ens deixa dins la coma de Bini. Ja a fora del talveg continuem per la zona de sa Mitjania per arribar fins a la caseta des Moro, on ens aturem a beranar alguna coseta.

Sortin de la caseta des Moro ens dirijim devallant per una zona plena de plantes amb unes pues que ens deixen ensangrentats, cercant el talveg del torrent de s'Al.lot Mort.

Arribat al torrent de s'Allot Mort podem veure el recorregut que aguesim fet des de el principi i el primer salt de 60 m.

Aqui comença el nostre torrent que pensàvem seria curt fàcil i de pots bots, idó tot lo contrari, tot un senyor torrent, en algun punts bastant engorjat i en muiltitud de salts que la majoria no sobrapasen els 15 m., i una infinitat de desgrimpades, lo que te fà molt entretengut el seu recorregut.

Arribem a la intersecció que vé del Pas de s'Al.lot Mort i vá al pas des Ruc i al Pas des Marge, a partir d'aquest punt es quan sa posa més interesant, el desnivell augmenta i les desgrimpades son més esposades, pases per un enorme "forat" format per roques suposadament caigudes. Després entre desgrimpades i salts ve uns salt de 35+5 m. que el darrer 5 m. es fà per dins un petit caos de roques, fins arribar a un petit pla ons hi ha una heura amb una gran soca, seguit d'un petit salt.

Las desgrimpades i salts segueixen fins arribar a l'enorme salt de 60 m., realment impresionant, noltros ho varem baixar seguit, peró a uns 20 m. está equipar ambs dues plaques i altres 20 m. més o manco amb un caramull de plaques antigues totes rovallades e inservibles.

Arribat a baix tornem enllaçar amb el torrent del Gorg dels Diners que haviem deixat el matí, fin a cala Tuent on teniem els cotxes.

 

Material Utilitzat: 2 cordes de 60 m., 2 de 40 m. i una de 10 m.

Longitud total del Torrent de s'Al.lot Mort: 1.855 m.

Desnivell total del Torrent de s'Al.lot Mort: 100 m. - 600 m.

 

 

 


 

 

 

 

 


 

<<< tornar enrrere

     

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>