INICI

Página Activitats  

TORRENT DE SES SERRES - COMELLAR DE SA COVA DELS XOTS - ES FONDAL DE SES BASSES

 

Torrent de ses Serres (36) veure ses fotos veure video track

Fecha: 2 -novembre-2013
Circular: Sí
Recorregut total: Km.
Grau de dificultat : Mitjana
Duració total : 6 h.

##

TORRENT DE SES SERRES - COMELLAR DE SA COVA DELS XOTS - ES FONDAL DE SES BASSESComencem el recorregut en el Coll de sa Gramola pel Camí de ses Basses, en direcció a sa Trapa, prosseguim fins a arribar a la caseta de Can Jaumede Són Armand, lloc en el qual ens menjarem el bocata en tornar. Just darrere de la casa està el Pas des Llorer que ens permetrà seguir un camí molt evident direcció N. Aquest mateix camí acaba en el muralló denominat es Degotadors, un racó amb unes espléndias vistes.

Nosaltres no hem de descendir pel final del camí, ho hem de fer per la depressió anterior, un terreny incòmode i pedregós i molt castigat pel recent incendi. En realitat el que busquem és el descens per un antic camin empedrat utilitzat pels antics pescadors i els no tan antics contrabandistes, lloc ideal per a ambdues tasques i segons sembla molt utilitzat en el seu moment.

Comencem a descendir ara sense camí i per enmig dels garballons ennegrits pel gran incendi passat. El descens és molt fort i anem zigzagueand amb tendència cap a la dreta, fins a trobar una zona plana semblant a una sitja, on podrem veure en el sòl unes peces de pedra o marés amb la marca d'una creu, que ens recorda una tomba, molt apropiat per les dates en què ens trobem.

Des d' aquest punt ja podem albirar la penya rocosa o cavall bernat es Puntal de sa Marina, i ja podem trobar les restes de l'antic camí, que intentem utilitzar per arribar arran de mar, el camí és més evident des que no té vegetació que ho cobreix.

Arribats a la vorera de mar en el lloc anomanat es Fondal de ses Basses, el primer que ens crida l'atenció són les restes d'una antiga casseta o refugi de pescadors i/o contrabandistes. Des d'aquest punt podem albirar i explorar futures accions per a properes sortides, ja em prés ses mides....

El retorn ho realitzem exactament pel mateix lloc que hem vingut

 

 

 


 

 

 

 

 


 

<<< tornar enrrere

     

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>