INICI


Página Activitats

TORRENT DE MAÇANA

 

el grupvideo veure ses fotos

Fecha: 9-febrer-2013
Circular: Si
Recorregut: m.
Aproximació: 45 m.
Grau de dificultat: Baixa
Duració: 5 h.

veure ses fotos


TORRENT DE MAÇANA

Sa jornada d'avui la varem compartir amb els nostres amics na Rosa, Emilio, i Emili del grup ELS XOTS, una gent explèndida, segur que repatim..

Per arribar-hi em de partir cap a Campanet i d'aquí a s'Ermita de Sant Miquel, continuem amb el cotxe sense deijar sa carretera amb el torrent a la nostra esquerra, fins arribar a l'altura de l'Hotel Fangar, prenem un cami de carro a la nostra esquerra que va a les finques de Biniatró i a Son Monjo, peró noltros no hi em d'arribar, em de gafar el primer cami de la nostra dreta per damunt un pontet, seguim pel cami de carro fins arribar a una explanada i unes barreres, lloc on podrem deijar els cotxes. Ara ja a peu continuem atravesant ses barreres per un cami que aviat sa transforma en una pista formigonada i que en uns 45 m. ens durá al portell de la finca de Miner Petit. Just pasar la finca ens em de fitxar a la nostra dreta que hi ha una explanada en lleugera pendent que se transforma en un torrentera per la que em de davallar i que ens durà al llaç del Torrent de Maçana.

Aquest torrent neix al Pla de Miner Gran, es un torrent obert i transcorre per un indret de gran bellesa.

No està gaira equipat, només al salt des gorg de s'Illeta té dues plaques, el més alt de tots, per cert el nom de salt des Gorg de s'Illeta li donem noltros per la roca que té enmig del gorg que ens recorda una illeta enmig de la mar.

El final del torrent ho forma una gran presa que a la part externa té un cercle empedrat per evitar que la força de l'aigua erosioni el formigó, després continua un "empedrat" amb grans roques que ajuden a turar sa força de l'aigua, de tal manera que quan tona al llaç natural ho faci de forma tranquila i no faci mal bé el camp de conrreu.

Noltros varem dur el neopré que no utilizarem per la poca quantitat d'aigua que tenien els gorg i perquè tots els salts, menys els tres darrers, son desgrimplables o salvables pel costat, lo que constituex un bon exercici pels braços.Cal dur material per montar les reunions en els punts on volguem fer ús de la corda si no volem arriesgar amb les roques banyades, en cas de que ens plogui com var ser el nostre cas.

El mateiral usat va ser una corda de 40 m. i una de 20 m.
El seu recorregut és de dificultat mitjana que com sempre ha de prendre's amb tot cura i prudència que tot torrent exigeix.

 

<<< tornar enrrere

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>