INICI


Página Activitats

CAMÍ DE SA FORADADA - MIRADOR DES CINGLE D'EN VISC - PUIG DE SA PEDRISSA (182 m.)- TORRE DE SA PEDRISSA - CALA DEIÀ.

 

P2167196video veure ses fotos Wikiloc logo

Fecha: 16-febrer-2013
Circular:
Recorregut: 12 Km. .
Aproximació:
Grau de dificultat: Baixa
Duració: 5 h.

veure ses fotos


CAMÍ DE SA FORADADA - MIRADOR DES CINGLE D'EN VISC - PUIG DE SA PEDRISSA ( 182 m.) -TORRE DE SA PEDRISSA - CALA DEIÀ

Abans de començar sa descripció un poquet d'historia:

En aquest paratge es va produir una famosa batalla quan, l'any 1582, cent cinquanta corsaris nord-africans van ser derrotats per només cinquanta cristians comandats pel capità Mateo Sanglada. Com a conseqüència d'aquesta i altres incursions, es va decidir la construcció d'un sistema de fortificacions, entre elles la Torre de Sa Pedrissa, per protegir les costes. L'actual camí d'accés a sa Foradada va ser promogut originalment per l'Arxiduc Luis Salvador.

Sa Torre de sa Pedrissa és una robusta edificació defensiva de planta ciruclar i de forma lleugerament troncóica, reforçat per un cordó més ample a la seva base. Fà uns nou metres des de la base fins al sòl del terrat superior. A una altura de 4,5 m. i orientat al sud-est, s'obre un portal rectangular fet de peces de marès que dóna a un sala amb coberta de bóveda, en el passadís d'accés se situa una escala de caragol que comunica amb el terrat. En la part esquerra de la sala hi ha un rebost i una xemeneia.

La torre va ser construïda entre 1612 i 1614. La seva dotació era de dos torrers, i l'armament, una peça d'artilleria de sis i dos mosquets. Un document de 769 assenyala que la torre tenia un canó de quatre i en la plataforma inferior, una peça artillera de dotze. Avui en dia el canó es troba en el sòl de la part exterior en mal estat.

El mur del terrat està cenyit per una motllura també de marès, en molt mal estat, la majoria de les peces han caigut i solament perduren unes poques que tenen els dias contats.

En el terrat de la torre ha crescut un arbust "mata" que perjudica seriosament les peces que el formen. També hi ha una caseta construïda durant la guerra civil.

L'entorn està ple de cartells de la propietat que ens recorden que ens trobem en sòl privat i que no podem mouren's del costat de la torre.
Sembla haver-hi una manca d'actuacions i de normativa clares per protegir i difondre aquests valors ( miradors, camins ancestrals, torres, fortificacions, etc..), considerats paisatge pintoresc i artístic per la Llei i ara Patrimoni de la Humanitat, però desemparats per tots costats.

ESTEIM PREPARANT LA DESCRIPCIÓ. . . . . . . . . . . . . .

 

<<< tornar enrrere

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

123 • 4 • 5 << PreviousNext >>