TORRENT DES GORG BLAU (zona descuberta)
PAS DES DURO    

Torrent des Gorg Blau, desde Porxo Esbucat, Pas des Duro. Parets de 250m a 300m. verticals.

L'objectiu és fer el Torrent del Gorg Blau en la seva part esportiva descoberta.- abans de “la Fosca” i sortir remuntant el Pas d’en durò  Entrant pel Sud.
Ens dirigim a les "Cases Velles d’es Garaus", en el punt km 27.400 de la carretera LLuc - Soller. Cal entrar "just" per una corba a l’esquerra que hi ha a 200m passades les "cases", a la nostra dreta trobem una barrera (just abans de la corba) entrem en un encinar en direcció sud-oest, voregem la finca i ens col·loquem just detras de la "Casa".Ja estem damunt del torrent, vam entrar a través d'un collet on hi ha un ullastre , i començam a baixar amb cura.-PD.- davallant per on vegem millor (hi ha alguna fita) i ens dirigim cap al ninot, descendint a la nostra dreta anirem deixant el mur (tirant) rocós que va fins al talveg del torrent, i als seus peus hi ha un collet i en direcció dreta el passariem  per a anar fins al Pont Natural, però nosaltres continuem direcció abaix cap al torrent fins a arribar a un replaà ja a la vora del torrent.- A la nostra esquerra veurem una gran alzina, anar cap a ella trobant un petit pas cap a l'esquerra en diagonal descendint i entrarem al torrent. El Salt d’es Pas está just en el replà.- hi ha una fita.- entre duess grans roques.

Ja en el torrent, tenim 1h.30m d'excursió, de belles vista,de salts bonics i de trams nedant. Aquesta part, fins al Pas d’es Dur, té 23 salts ( 2 de 15m; 1 de 12m i els demés entre 2 i 9 metres, tambien té diversos tobogans, i la part mes estreta del torrent , en aquest tram, és de 1m. Passarem pel Pont Natural, que reconeixerem per una pedra que hi ha clavada enmig del torrent i a la nostra esquerra una corda gruixuda que s'utilitza per a entrar al torrent, seguim gaudint del torrent i arribarem al PAS DES DURO, just quan vam sortir d'un gorg que hi ha unes cordes per a sortir, doncs damunt del gorg hi ha un replà i a la nostra dreta veurem verticalment una escalerilla de ferro i unes cordes. !per aqui cal sortir.

Nota: Us recomano sortir pel Pas d’en Duro sol en cas de necessitat, ja que el remunt és veritablement molt cansat. A més es necessita material adequat ( KROLL VENTAL I FOOTOPE (PEDAL DE CINTA) A MÉS DEL PUNY D'ASCENS AMB BLOQUEIG,….)

 

[PayPal Button Here]