Torrent de Comafreda  INICI

 

<< Anterior

Ana

TORRENT DE COMAFREDA O DES GUIX

Recorregut: 2.500 m.

Desnivell: 350 m.

Dificultat: Baja*

fotos

_________________________________________________________________________________

Torrent que neix entre el Puig de Massanella i el Puig d'en Galileu, a 1.125 m d'altitud, és el més cabalós de Mallorca amb una gran presa en el seu final,  encara que la seva part mes coneguda és la que comprèn des del Coll de sa Batalla fins al Salt de la Bella Dona. Rep dos importants afluents com el del Torrent dels Picarols que descendeix d’Alcanella i el Torrent de Caselles, per a acabar amb el nom de Torrent de Sant Miquel amb el seu final a S'Albufera.

Te 29 salts que van des dels 2,5 m fins als 17 m del Salt de sa Gran Penya, una gran quantitat d'ells desgrimpables.

PREPARATIUS PREVIS LOGISTICS: Cal utilitzar dos vehicles, un que deixarem en la Finca de Sa Coma i amb l'altre pujarem fins al Coll de Sa Batalla on iniciarem el descens del torrent. L'accés, també es pot realitzar des del Salt de la Bella Dona descendint uns 130m, entrarem a la zona més esportiva i ens evitarem la caminata del torrent des del Coll de Sa Batalla fins al Salt de la Bella Dona. En aquest tram inicial solament hi ha 5 salts ( S17m, S9m, S8m, S7m i S12m) d'interès esportiu. Encara que nosaltres el descens ho realitzem des de l'inici en el Coll de Sa Batalla, fins al Final, en la Possessió de Sa Coma.

Per a deixar el segon vehicle, arribarem fins a Caimari i ens dirigirem fins a BiniBona, a l'arribada ens trobarem de front amb l'hotel Rural [.....] i agafarem el camí asfaltat de l'esquerra que ens durà fins a la Finca de Sa Coma, un poc abans d'arribar a la finca ens trobarem amb una barrera que esta tancada. Fins a aquí podem arribar amb el cotxe que deixarem en un replà que hi ha just a la dreta. I des d'allí en l'altre cotxe, per on hem vingut ens dirigirem fins al Coll de Sa Batalla, on aparcarem el cotxe a la dreta de la carretera just passat el pont, i començarem el descens integral del torrent.

Per el descens del torrent, la descripció, la realitzem en tres trams (teòrics) que tenen certa semblança amb el perfil topogràfic del torrent: 1º tram Coll Sa Batalla – Salt de la Bella Dona, 2º tram fins a Salt de l´Aresta de 10m, 3º tram fins a Gorg des Ferrerets i la paret que fa la funció de presa.

 

 

 

 

 


 

 

SegŁent>>