head> MORRO DE SA VACA - PAS DE S'ARGAMASSA INICI
 

MORRO DE SA VACA

 

MORRO DE SA VACA

 

MORRO DE SA VACA


 

Anterior

MORRO DE SA VACA

PEL PAS DE S'ARGAMASSA

 

Altitut: 324,89 m.

Distamcia recorreguda: 6 Km.

Temps amb aturades: 7,30 h.

 

9.05.2009

fotos

 

Ens dirigim de la Calobra al torrent de Pareis, travessant el túnel que ens permet d'una forma molt còmoda accedir a la “catedral” de la naturalesa en un espectacular paratge càrstic.

Comencem a caminar, amb el mar a les nostres esquenes, pel jaç del torrent fins a poc abans ( 50 m.) del Gorg de’s Olla, situant-nos sota una enorme cavitat (esquerra) i enmig de dues grans blocs de roca comença el Pas de’s Argamassa. És un pas que ens permet pujar i accedir al camí que comunica les cases de Cosconar amb el Coll des Bancalet, vorejant el Turmàs.

En aquest punt alcem la vista per a anar localitzant el recorregut i les fites que seguirem. Ascendirem grimpant en sentit dreta a esquerra. Localitzarem dos blocs passant entre ells. La zona es converteix en una pedrera inestable que en molt d'esment superem, per a arribar a una canal una mica vertical amb un cable fix al que ens podrem assegurar i facilitar-nos la pujada.

Arribem, entre grimpada i grimpada, a una balconada des de la qual tenim magnífiques vistes a l'El Puig des Turmàs i a la desembocadura del torrent de Pareis. Una vegada recobrat l'alè hem d'escalar ( 4 m.) una petita paret que tenim a la nostra dreta que ens situa en una repisa a la vora d'un penya-segat, seguim pujant per enmig de carritxeras, guanyant altura fins a albirar uns enormes pins als quals ens dirigirem, passant per enmig de l'El Puig des Turmàs, esquerra, i el Puig de ses Abelles, dreta.

Comencem a descendir amb direcció al Morro de sa Vaca deixant el Puig donis Turmàs a la nostra esquerra. I ho fem per un terreny una mica abrupte fins a situar-nos en el Coll des Bancalet, de 62,83 m.

Des del collat comencem l'ascens al Morro de sa Vaca amb una pujada forta pel marge o cara nord-nordeste. En 35 ‘ ens situem en el cim de 324,89 m. D'on podrem gaudir d'unes panoràmiques realment espectaculars.


 

 

Següent