383. Pas del Marge Petit i Canal del Rotaboc

pas del marge petiticono rapelData: -maig-2014
Circular: –
Recorregut total:

 

 

 

 

 

 

La ruta d’avui es especial perquè davallarem per una canal de gran bellesa.

Comencem deixant els cotxes a vora del túnel de Monnàber, i caminant amb direcció a Sóller ens dirigim a la Coma de n’Arbona.

L’ascens es agradable, la font dels Coloms du aigua i el dia acompanya. A uns 70 m. de desnivell del Coll, ens em de desviar i creuar a l’altre vessant de la coma. No té pédua es pot veure perfectament l’impresionant diagonal ascendent que agafarem i que ens durà fins el cim del Penyal des Migdia.

Situats a la base, comencem a grimpar i en pots minuts arribem a un petit marge, que superem sense dificultats, que li dona nom com Pas del Petit Marge.

A mesura que ascendim anem gaudint d’unes panorámiques excepcionals, podem veure tota la serralada de son Torrella i per darrera sobresurtint l’embassament del Gorg Blau, els macizos de l’Alcadena i del Castell d’Alaró.

L’ascens no és complicat pero el pati que tenim al davall nostre no es apte per tothom.

El darrer tram ho feim sortint de la canal cap a l’esquerra i per una zona molt pedregosa amb una grimpada final.

Situats en la cota dels 1.376 metres ens dirigim al nord-oest per la cresta en direcció al cim del Penyal des Migdía de 1,398 m. continuem fins el segón cim coronat amb una creu de ferro.

Deixant el segon cim enrere, i seguim creteixant SO. i descendint per arribar a la punta de damunt el Coll des Cards Colers, continuem pel penyassagat fins trobar-nos amb la canal del Rotaboc, fàcil de veure per la gran herua que té i pels rotabocs que hi ha. Montem les cordes per fer un primer ràpel de 30 m., un segón també de 30 m., seguit d’un altre de 15 m. desgrimpable, per arribar al salt de 20 m. i al darrer ràpel de 30 m. desgrimpable.

En pocs minuts arribem al cami de Bini i amb direcció cap el Coll desl Cards Colers ens dirigim a la ctra. De Sóller i al túnel de Monnàber.

flickr75wikiloc75 youtube75

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina