378. Punta de la Galera pel pas dels Pescadors.

icono empleo manospunta de la galeraData: 3-maig-2014
Circular: –
Recorregut total: 21 Km.

Una ruta espectacular que iniciem en el Pla de ses Coves Blanques pel cami dels pressos a sa Cala de Sant Vicenç per arribar al pas dels Pescadors i davallar fins a Cala Castell. seguint la costa per la zona de El Blanquer i recorre tota la Galera, enmig de dues cales Cala Castell i Cala Estremer.
La Punta de la Galera es un petita península d’uns 730 m. ( del Penyal fins sa Punta) de llargària amb una elevació máxima de 73 m.

Està situada enmig de Cala Castell i Cala Estremer al Nord de l’Illa.

Aquesta vegada em iniciat el seu recorregut des de la zona del Blanquer a Cala Castell vorera mar fins arribar a la zona més estreta just devall el Penyal, on em de superar una “ rosseguera” formada per gravilla plana característica de la roca de la zona.

A partir d’aquí i ja des d’una possició més elevada comença un caos de grans blocs de roques, i a mesura que en anem fent lluny de Cala Castell contemplarem inestimables imatges de la marina: la Punta Topina, el grans penyasegats del Rellar de Cala Castell de 318 m. d’alttitud, la serra de Cornavaques, la Cala i al fons el Castell del Rei.

Necessitarem prop d’una hora per arribar a l’altre extrem, la Punta.

La tornada la farem pel mateix costat pel que em vingut, la costa Nord de la peninsula. En arribar abaix del Penyal no descendim fins a la mar, sino que ascendim grimpant pel seu costaner E. molt aeri fins arribar al cim, per després seguir la carena fins a sa falda del penyassagat i el Pas dels Pescadors.

Una vegada superat el Pas devallem direcció E. per la zona de l’Àguila fins el Pla de les Coves Blanques.

flickr75wikiloc75 youtube75

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina