388. Torrent del Gorg de la Figuera o de sa Corbata.

icono rapelTorrent del Gorg de la FigueraData: 10-maig-2014
Data: 14-juny-2014
Material utilizat: 2 x 60 i 2 x 20 m.
Desnivell: 500 m.
Recorregut: 1.300 m.
Està ben equipat.

TORRENT DEL GORG DE SA FIGUERA també conegut com a Torrent de sa Corbata.

Avui em compartit un manific día am n’Antònia i n’Esther del Club els Xots i ens ho em pasat de lo millor.

Es tracte d’un torrent amb pocs salts només cinc i totalment obert, però no por aixó desmereix l’entorn i les vistes son fantàstiques, cal destacar el seu darrer salt de 50 m. el mes espectacular ja que voles damunt el torrent de Pareis. Y al final un bon capfico a la mar.

Un torrent de coleccionista ja que la seva màxima es el darrer salt que dona dins el torrent de Pareis. Comencem al Nuu de sa Corbata i ens dirigim direcció NE primer en lleu descens per a poc a poc anar-mos fican mes dins a lo mes parescut a una torrentera. Aviat arribarem un a petit gorg amb un pontet, aixó ens indica que anem amb bona direcció. El terreny molt brut de vegetació ens fa anar amb certa lentitud.

Ens anirem sortint de la torrentera per la dreta per arribar al primer desnivell que superarem amb un llarga desgrimpada, proseguim per un tereny cada vegada mes brut i dificultós. Aviat vorem un poc mes avall una repisa amb un poc de terra a ella ens dirigirem per fer el primer salt de 45 m. La darrera vegada que hi varem anar va ser a l’any 2011 hi varem instalar un cordino amb un maillón, encara hi era i em bon estat. Aprofitem per berenar i beure. Aquest salt de 45 m. ens situa al talveg del torrent, seguidament ve el segón salt de 15 m.

Seguim caminant amb fort desnivell, per arribar al tercer salt de 16 m. Entre desgrimpada i desgrimpada ens anem atracant al punt final, al gran salt. Les vistes que tenim al davant son realment magestuoses. Aviat arribem a la gran vertical damunt el torrent de pereis. Un salt de 70 m. amb dos fraccionaments, un primer de 20 m. que ens deixa a un passamants que ens ajudará arribar a la reunió que hi ha a l’esquerra dos metres mes avall molt exposat, aqui comence el descens de 50 m. una primera part totalment en volat per arribar a una repisa ampla i seguir rapalant fins abaix, tot un espectacle pels excursionistas que fan el torrent de Pareis

Reorganicem material i proseguim fins a la platja .

flickr75wikiloc75 youtube75

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina