| INICI |
 

Puig d'en Galileu (45)

el grup amb el cim del Puig de Massanella al fons

s'arbre des voltoret)

Pāgina Anterior Pāgina Següent

veure ses fotos

 

PUIG D'EN GALILEU 1.181 m.

PUIG DE SA CRIANÇA D'ALT 1.009 m.

PUIG DE SA MOLA 1.142 m.

Per el Pas de sa Rebollada

Gran Nevada II

 

Avui a tornat a caura gran quantitat de neu a tota Mallorca.

Avui és dissabte.

Les carreteres de la Serra tornan estar tallades.

Doblevuit està preparat.

Sortim cap a LLuc, però al Coll de sa Bataia ens em de quedar perquè la Ctra. Ma-10 está tallada, i hi ha gel per tot. Abans al Salt de la Bella Dona en tingut un susto amb el cotxe, quan un aque anava al davant a tocat el freno i el cotxe s'ha estavellat a la petit paret que separa la carretera amb el penyasagat del Salt de la Bella Dona, tanta sort que no era cap de noltros.

Una vegada aparcat el cotxer, començam a pujar amb direcció al pas de sa Rebollada que no tardam a trobar.

Una vegada superat seguim pujant i al mateix temps crestejant la serralada. Les vistes son realment espectaculars, no pareix Mallorca, el Santuari de Lluc tot nevat, la vall d'Albarca cuberta de blanc i al fons l'impresionant mola del Puig Tomir totalment blanc. Cada pasa es fà més dificultossa per la neu.

Arribam al Puig de sa Criança d'Alt, fa molt de fred, proseguim per cercar la millor manera per asolir el cim del Puig d'en Galileu, que no tardem a consegui-ho, només esteim el temps necesari per fer ses fotos, perquè fot un fred que talla el cutis, com diu el nostre company Xavier. Que per cert avui no ha pogut venir perquè estava incomunicat a Esporles. Com també l'altre company Joan Antoni que també estava incomunicat a Puigpunyent.

Avancem molt lentament per la gran quantituat de neu per arribar a l'altre cim del Puig de sa Mola, no ho feim pel traçat del GR ja qu estava impracticable ho feim per la cresta de la serralada. A qualque punt la neu ens arriba fins a la cintura.

Una vegada ens em situat damunt la casa de Neu d'en Galileu iniciem el descens per l'ample vaguada, descens amb sorpresa. La sorpresa es que hi havia tal quantitat de neu que resultava totalment imposible poder caminar, en algun tram la neu superava el 1,70 m. a cualqú li arriba fins el coll. Peró com som gent de recursos varem devallar sense incidències destracables, aixó sí ambn molt d'humor.

Acambe tot prenen una xocolata al Coll de sa Bataia, i cap a Palma s'ha dit.

_________________________________________________________________________________________________

. .

+ informació de wikiloc;