INICI
|catalŕ| |castellano|

TORRENT DEL LLI

[ VALLDEMOSSA AL PORT ]

05.04.2008.

________________________

Recorregut: 800 m.

Desnivell: 280 m.

Dificultat: Media

 

______________________________________________________________________________________________

 

PREPARATIUS PREVIS LOGÍSTICS: Per a realitzar el descens del torrent, el normal, serà utilitzar dos vehiculos deixant el 1º en el punt kilometrico 5 de la carretera Ma.-1131 que va des de Valldemossa al port. Just passat el punt kilométrico 5 ve una corba a l'esquerra i just a la dreta.- en la mateixa corba.- hi ha un espai per a deixar el cotxe (ell payes habia posatn dos grans pedres), pocs metres abans haurem passat per la casa de Sa Creu. Amb l'altre vehicle tornarem al Hectómetro 7 (en el Km1) al costat de les cases de Son Mas, el descens integral del torrent pròpiament  s'inicia just en la corba d'esquerres.-sobre un pont.- just abans de les cases de Son Más, deixant el 2º cotxe a l'esquerra de la carretera just abans del pont. Però Nosaltres iniciem el descens entre el hectómetre 7 i 8 just passat les cases de Son Más. Just al costat d'un pi molt gran ( a l'esquerra de la carretera) hi ha un espai.- replan.- on deixar el vehiculo.- veure foto .- Aquest punt esta abans d'una corba de dretes i un senyal triangular que adverteix de riscos de despreniments.

 

pino

INICI DESCENS 1º TRAM (fins el Salt de Sa Figuerassa): Des del punt descrit anteriorment iniciem el descens al torrent, amb tendència cap a l'esquerra per mitjà de "carritx", on veurem i passarem diverses branques seques i troncs de pi tombats i una petita penya a l'esquerra. en Direcció al torrent veurem un gran pi, que ens servirà de referència, i per l’esquerra en pendent mig, vam arribar la llera del torrent. (en uns 10 minuts des de la carretera). Ja en la llera del torrent el 1º Salt de 11m equipat amb una placa a l'esquerra, en realitat és un tobogan, que acaba dintre d'un gorg de 4m+- que té unes branques creuades.[aquest tobogan és evitable per l'esquerra] . Inmediatament arriba un Salt de 30m- que en la pràctica es divideix en 3 salts de 15+7+8.- en realitat és un tobogan perllongat on en el 2º tram fa un colze a l'esquerra. El 3º tram es pot devallar x la dreta.-

NOSALTRES HO REALITZEM EN DOS SALTS DE 15M. El 1º Salt es col·locarà la corda en una baga que hi ha en un ullastre a la dreta i descendim just fins al colze d'esquerra, on a l'esquerra i a l'altura del cap i sota altre ullastre"hi ha una baga en una pedra.-pont de roca.- on vam col·locar la corda per a descendir el 2º salt dels restants 15m, (en aquest segon salt, a la meitat, hi ha un petit replà i a la nostra esquerra veurem una baga en un forat de roca.-pont de roca.- que utilitzarem si optéssim per l'opció de fer-lo en 3 salts), que ens deixerà en una zona plana i als peus del següent salt de 8m i on confluïx el torrent des Rafal. Recorrem diversos metres pel tálveg i arribam al Salt de 8m, equipat amb una placa a la dreta, amb un gorg al final que sortim d'ell grimpant amb facilitat. Aquí convergeix, per l'esquerra, el torrent des Rafal quan ambdós torrents duen aigua ha de ser un punt molt bonic i dinamic.Seguidament ve un tobogan de 4m i altre tobogan de 3.5m, en ambdós no fa necessari posar cap corda.

 

Página anterior
Sigüent>>