740. Punta de sa Guarda a sa Punta de Tacàritx, i cova de sa Plata.

Hora Inicio: 9:25 22 ago. 2020
Hora Fin: 13:06 22 ago. 2020
Distancia recorrida: 1,47 km
Desnivell: 59 m
Distància nadant: 160 m 
Altura Mínima: 0 m
Altura Máxima: 27 m
Ganancia Altitud:  -m
Pérdida Altitud:  -m

Circular: Si

Coves Cala Morlanda

Punta de sa Guarda

Data: 22.08.2020

Costejant des de sa Punta de sa Guarda fins sa Punta de Tacàritx. Cova marina de sa Plata.

Iniciem la ruta d’avui, perdó no sa pot considerar una ruta, més aviat una  activitat. Que consisteix a anar per sa costa i en els punts més atractius botar a s’aigo, per tornar a botar i repatir-ho tantes vegades com vulguem. A trams anem per sa costa i a trams ho feim nadant.

Tot comence en el punt de trobada a l’aparcament del Cocodrilo ( Mal Pas – Alcúdia) , per a després dirigir-nos al carrer Fonoll on deixam els cotxes. Continuem caminant pel Camí Vell de la Victòria fins a arribar al Racó de ses Barreres de la Comuna, on trobem a l’esquerra una barrera que  traspassem i anem per la costa fins a la Punta de sa Guarda, on realment  comence la cosa divertida amb el primer bot a l’aigo.
Continuem costejant, i anem fent els següents bots. El tercer és a la «Seta» amb un petit mollet a la part de baix. Aquest, tal vegada, sigui el més  compromès.

Continuem costejant i arribem a un punt on se’ns talla el pas, però si en fitxem uns metres abaix i a la dreta trobarem uns encoratges (químics) on podrem posar una corda i rapelar els 8/10 m, o botar pels més atrevits.

Una vegada dins l’aigo, anirem nadant fins a un mollet, per després continuar fins a una cova marina que visitem, seguim nadant i passem pel mig de la costa i el petit illot de Tacàritx.
Després sortim a un raconet on hi ha una piscina natural, continuem caminant fins a arribar a un altre mollet, que rodegem i ens situem en el darrer bot. Saltem i després de nadar tan sols uns 20 m arribem a l’entrada de la cova Marina de sa Plata o cova de sa Foradada.

Aquesta cova, de tot duna no ho pareix, però a mesura que t’endinses per un estret túnel es va fent més i més llarga, arribant fins el 150 m. Té una entrada/sortida per terra i 6 per la mar. Després d’arribar a una gran sala, continuem pel túnel de l’esquerra que ens arribarà a una altra saleta amb la sortida a l’exterior que feim per un estret forat.

Just davant de la sortida tenim un pont natural i a l’esquerra una escala que puja fins al carrer Fonoll, lloc on tenim els cotxes.

Només cal agrair la gran participació que hem tengut avui. Segur que tots i totes hem quedat refrescats.

Lògicament acabam fent unes chandis del tot merescudes.

veure fotos
fotos

wikiloc
Trakc

Video

738. Avenc des Colomer

Hora Inicio: 9:30 15 ago. 2020
Hora Fin: 15:20 15 ago. 2020
Distancia recorrida: 2,5 km
Desnivel: 190 m
Aproximación: 20:00
Altura Mínima: -0 m
Altura Máxima: 116 m
Ganancia Altitud: 190 m
Pérdida Altitud: -201 m
Salto mayor: 10 m
Circular:Si

Material Utilitzat: Cordes 1×40, 1×30, 1×20 m + bagues,cordinos,mosquetons

Rampa de 48 m, 35º

Data: 15.08.2020

Avenc des Colomer

La ruta d’avui es curta, tan sols 2 km, però intensa i de gran bellesa.

Ens situem a l’Urb. de Béns d’Avall ( Sóller), que hi accedim des de la ctra. Ma-10, km -56,950 ( son Bleda), circulem per aquesta estreta carretera, en arribar al primer encreuament girem esquerra ( direcció al restaurant de Bens d’Avall), entrem a la urbanització, en arribar al 2n encreuament tornem prendre esquerra, aviat podrem aparcar a l’esquerra del carrer, uns cent metres abans d’arribar al restaurant. A l’esquerra i a pots metres del cotxe veurem un pal indicador que assenyala Cala Deià, baixem uns escalons i creuem el torrent, girem dreta i continuem pel camí en lleugera baixada, amb el torrent a la nostra dreta. Aviat passarem per davant de la font d’Alconàsser, continuem i abans de la corba sortim del camí per l’esquerra i agafem un tirany que en lleugera pujada ens situarà aviat a la part alta de l‘escar d’en Jeroni.

Estem en el Camí dels Pintors o Camí de Baix. «Un sender prou conegut  pels deianencs i que té uns orígens que es perden dins la història. Segons han recollit alguns estudiosos de la història i la toponímia de Deià, sembla que a començament del segle XV (1402), els jurats de la zona donaren ordre de ressembrar d’argelagues aquella zona per impedir o, com a mínim, fer més difícil, l’entrada dels pirates sarraïns que desembarcàvem en aquell bocí de litoral, quan encara no existia la Torre de Sa Pedrissa (1582), a l’altre extrem de Cala Deià».

Aviat arribem a un primer botador de fusta, senyalitzat amb un cartell. Continuem i travessem el torrent de la Casa Nova, passem per unes barraques i a pocs metres arribem al segon botador de fusta i just darrere  ell tenim la boca d’entrada a aquest impressionant crull que separa el penyal des Colomer o penyal des Llamp.

Ens aturem és aquesta esplanada per berenar i posar-nos l’equipament pel descens.

En acabar, passem a l’altre costat i comencem a muntar l’instal·lació a la soca d’una olivera, i ja ficats dins aquest increïble i impressionant crull, continuem el descens i als 20 m arribem a la reunió on muntem el primer fraccionament. Cal anar amb compte perquè uns dels dos parabolts està en males condicions. Feim el primer ràpel de 5 m i entrem en la part del crull  que més ens crida l’atenció, una recta de 48 m enmig de parets gegantesques en rampa de 35°, en la que s’ha de anar amb cura per la quantitat de pedra solta que té, després gira dreta i entrem a una petita fosqueta. Als 11 m arribem a la segona reunió on feim un altre fraccionament, aquí el ràpel és volat de 10 m amb una amplària de tan sols 1 m a la part més estreta.

Ens deixa dins una cavitat i damunt uns grans blocs de pedra, amb sortida a la mar.

Aquest descens se’ns ha fet curt i el temps ha  passat  volant. Ja ho diuen » lo bo, si breu, dues vegades bo»

Dos de noltros sa queden en el lloc per a després remuntar i plegar cordes i als altres prenem S ( esquerra) per les roques, on aviat pugem damunt la més alta i pel costat més esposat vora la mar iniciem una curta davallada i on s’ens talla el pas, posem una corda per superar l’escaló de tan sols 3 m,  passem a l’altre costat per damunt un tronc blanc i vorera mar arribem a l’ombra d’una roca més plana, on aprofitem per nadar en aquest lloc encisador, i juntar-nos.
En acabar de dinar, nadar…. Uns tornen a la cova per remuntar i els altres iniciem un fort ascens per dins una torrentera plena d’antics pins caiguts,  degut a les fiblades de l’any 2011. A dalt tornem a enllaçar amb el camí dels Pintors o de Baix, on prenem N (esquerra) fins a arribar a la boca de l’avenc    i ajudar als companys que han desmuntat l’instal·lació.

La tornada la feim desfent les passes fetes fins a l’aparcament. Donant per acabat aquesta curta però intensa ruta.

veure fotos
fotos

wikiloc
Trakc

Video

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina