| INICI |
 

P5193604

cota 1416

3D_Sa Calobra- Puig Major

Pāgina Anterior Pāgina Següent

veure ses fotos ho veurās quan estigui fet

DE 0 A 1.416 m.

Sa Calobra - Clots Carbons - Morro d'en Pelut - Puig Major -Ma 10

19.05.2012

enllaį wikiloc

 

 SA CALOBRA (PLAYA) – SA CALOBRA (CASERÍO) – ERMITA DE SANT LLORENÇ – PAS D’EN TERMES – ELS CLOTS CARBONS – FONT SABAUMA – MORRO D’EN PELUT – PUIG MAJOR – PA DE FIGA DE SON TORRELLA/AGULLA D’ES FRARE – COLL DE s’ESCUDELLA – BARRERA DE SON TORRELLLA/BASE MILITAR

El passat mes de setembre, quan realitzàvem el recorregut entre Cala Tuent i el Puig Major, vam haver de finalitzar l'excursió en la Font Sabauma doncs la pluja, que ens venia acompanyant des d'abans d'arribar a la zona dels Bini, i posteriorment la boira ens cobria per complet el vessant del Morro d’en Pelut i, malgrat l'espera a veure si aixecava, en continuar les mateixes condicions, decidim posposar per a millor ocasió el recorregut fins al Morro d’en Pelut i el cim del Puig Major.

Aquesta vegada iniciem el recorregut a la platja de sa Calobra, continuant per camins tradicionals fins al caseriu de sa Calobra, el coll i l'ermita de Sant Llorenç, el Pas d’en Termes, la zona de Els Clots Carbons, la Font Sabauma en el Camí des Cingles, també conegut com Camí des Bini, la pujada cap al Morro d’en Pelut pel seu vessant nord (primer fins al serral i posterior progrés cap al cim), prosseguir fins al Puig Major (vèrtex geodèsic) i a partir d'aquest punt descendir fins al serral situat entre el Pa de Figa de Son Torrella i la Agulla des Frare, aconseguir el Coll de s’Escudella i finalitzar en la barrera que dóna accés a les cases de Son Torrella, situada en la carretera Ma.-10, al costat de la base militar.

A causa que es tracta d'una excursió “lineal” és convenient deixar un cotxe en els voltants de la barrera que dóna accés a les cases de Son Torrella, en la carretera Ma.-10 al costat de les instal·lacions de la base militar (podem aparcar a l'esquerra de la carretera). La resta dels cotxes continuaran fins a l'aparcament de sa Calobra, punt on iniciarem el recorregut. Cal tenir en quanta que, una vegada finalitzada l'excursió, el temps emprat entre l'aparcament al costat de la barrera de Son Torrellla i l'aparcament de sa Calobra, entre anada i volta, és de l'ordre d'uns 55’/60’.

El trajecte realitzat es pot consultar en els mapes on figura el track i els temps emprats a recórrer els diferents trams del trajecte, són els següents:

- sa Calobra (playa) – sa Calobra (caserío) 15’/19’

- sa Calobra (caserío) – Coll/Ermita de Sant Llorenç 11’/15’

- Coll/Ermita de Sant Llorenç – Pas d’en Termes 36’/40’

- Pas d’en Termes – Els Clots Carbons – Font Sabauma 1h 40’/1h 50

- Font Sabauma – Morro d’en Pelut 1h 20’/1h 30’

- Morro d’en Pelut – Puig Major (vértice geodésico) 35’/39

- Puig Major (vértice geodésico) – Pa de Figa de Son Torrella/Agulla d’es Frare 30’/34’

- Pa de Figa de Son Torrella/Agulla d’es Frare – Coll de s’Escudella 29’/33’

- Coll de s’Escudella – Barrera de Son Torrella/Base militar 22’/26’

Recorregut de l'excursió: 14’4 quilòmetres

Cartografia: Mallorca Tramuntana *Nord/Nord. Escala 1:25.000. Editorial Alpina (2010) i Mallorca Tramuntana Central. Escala 1:25.000. Editorial Alpina (2006).

És aconsellable consultar el mapa en el qual figura el recorregut alhora que es consulten els temps emprats a recórrer els diferents trams del mateix.

 

text d'en Xavier González

 

_________________________________________________________________________________________________