DOBLEVUIT; PARC NATURAL DE SES SALINES D'EIVISSA I FORMENTERA, SERRA DE TRAMUNTANA,TREKKING MALLORCA, BARRANQUISMO MALLORCA, CANYONING MALLORCA, DOBLEVUIT grupo montaņismo, trekking, barranquismo, DOBLEVUIT | INICI |
 

P8214877

P8214889

Rapelant a sa Pedrera

Pāgina Anterior Pāgina Següent

veure ses fotos video

info

PARC NATURAL DE SES SALINES D'EIVISSA I FORMENTERA.

RAPELANT A SA PEDRERA

21 d'agost 2012

Aprofitant que esteim de vacances per Eivissa em decidit anar a fer una volta pel Parc Natural d'Eivissa i Formentera que está situat al Sud de l'Illa. Possiblement una de les rutes estiuenques més encisadores de totes les Pitiüses.

Deixam el cotxe a l'aparcament de la platja de ses Salines, en el petit nucli de sa Canal, al qual arribam des de Sant Jordi. Es tracta de una explotació de sal que ja funcionaba en temps dels cartaginesos, 600a.C.

Partim, doncs, ben davant el carregador de sa sal, el camí avança vora la mar. Ràpidement anem guanyant altura i les vistes de ses Salines son impresionants, podem veure tota la amplia platja i la Torre de ses Portes i més lluny l'illa de Formentera.

En uns minuts i després de superar el primer putjet el carrerany ens devalla fin a la petita i paradisiàtica caleta de s'Olla, proseguim el caminoi que ens permet cresteijar tota la serralada, superant els desnivells, el primer sa punta de sa Rama de 111 m. els següents d'uns 126 m. fins arribar a un cavall bernat que emergeix dels penya-segats. En tot moment anem per la cresta de la serralada a on podem veure en el seu final el nostre objectiu, el Puig des Falcó de 136 m.

Una vegada asolit el nostre objectiu i des de la seva privilegiada situació poden gaudir de unes vistes realment espectaculars la gran badia i els estanys des Códols, l'estany des Codolar, l'estany Gros, l'estany Roig tots ells fomen les salines.

La devalleda le feim cap a ponent en direcció a l´únic bar-restaurant que hi ha a la zona, des de on surt una pista que ens conduirà a sa Canal, per sa vorera dels estanys on podem veure la fàbrica, magatzems, rails per portar la sal des dels estanys al carregador.Finalment trobarem la carretera i l'aparcament.

L'altre sortida la feim a sa Pedrera de Cala d'Hort -modernament batejada com Atalantis- un lloc amb màgia, ocupada per hippies, on farem fer varies tirades de ràpel.

 text d'en Xavier González