DOBLEVUIT; COVA DELS COLOMS, CALA VARQUES, SERRA DE TRAMUNTANA,TREKKING MALLORCA, BARRANQUISMO MALLORCA, CANYONING MALLORCA, DOBLEVUIT grupo montaņismo, trekking, barranquismo, DOBLEVUIT | INICI |
 

Carlos

sa platjeta

#

Pāgina Anterior Pāgina Següent

veure ses fotos video

. .

COVA DELS COLOMS

Tot comença en el Km-9,17 de la carretera Ma..4014 que uneix Porto Cristo amb Porto Colom, al costat d'una “Possessió” amb una elegant torre, just al costat hi ha un camí que hem de prendre, amb uns xiprers a la nostra dreta, d'1,5 Km, que ens condueix a unes barreres metàl·liques que creuarem per prosseguir per un caminoi fins a arribar a la mateixa Cala Varques. Una vegada en ella prendrem per la nostra esquerra, deixant la platja i el penya-segat a la nostra dreta, després d'uns minuts arribarem un impressionant pont natural, foto obligada, i prosseguim uns minuts mes fins a situar-nos just damunt de la cova, un penya-segat d'uns 35 m., pel qual descendirem en ràpel, està equipat amb unes plaques en el sòl, i nedar fins a la boca de la cova.

La cova es troba entre Cala Falcó i Cala Varques, en un lloc totalment salvatge i de gran bellesa.

S'accedeix per un petit “sifó”, per la qual cosa el mar ha d'estar en bones condicions i augmentar les precaucions i si és necessari desistir de l'intent.

Una vegada superada l'entrada accedim a una primera sala amb una platja en el seu interior, realment espectacular.

Prosseguim caminant pel seu costat esquerre que ens porta a un primer llac, el mes petit dels tres, de gran bellesa per les seves magnífiques estalactites, que creuem nedant fins a arribar a l'altre llac major, amb una profunditat d'uns -18 m.

Aprofitem per gaudir del moment i una vegada acabat tornem i en arribar el mar nedarem uns 250 m. amb direcció a Cala Falcó ( esquerra), i la resta ja la coneixeu.

 

28 de juliol 2012


 text d'en Xavier González