372. Torrent de ses Basses

torrent de ses bassesicono rapelData: 5-abril-2014
Circular: – 
Recorregut total: Km. 
Grau de dificultat : Alta
Duració total : 

Dades Tècniques:

Recorregut: 500m. (Zona esportiva 250 metres).
Temps: 6 hores. ( aproximació 1’30 hores. descens. 2 hores. tornada fins al cotxe, 2 hores.)
Desnivell: 250m.
Dificultat: 4/6, pel factor Psicològic del ràpel de 60 metres. (després de cada ràpel existeixen escapatòries, cap a la dreta, en direcció cap el Comellar de ses serres.- en alpina marcat com a torrent., per on tornarem)
Nombre de Ràpels, 5:
1er- de 2 metres, desgrimpable.
2n.- de 3 metres, desgrimpable.
3er- de 30 metres. (reunió, 4 persones, dues plaques.)
4rt – de 20 metres. (reunió 4 persones, una placa.)
5è – de 60 metres. (reunió 2 persones, repisa, aproximació 2 metres passamans, 2 plaques)

Descripció:
Des del coll de sa Gramola, pel GR221, ens dirigim cap a la Trapa. quan arribem a la intersecció amb S’arraco, continuem direcció a la Trapa ( de front i suau pujada) en breu arribem a la Casa de Can jaume de son Armand. Aquí; ens desviem a la dreta, per situar-nos en un petit Coll ( pas des LLorer) , amb un arbre a l’esquerra i unes vistes espectaculars del mar i els penya-segats.

Superat el petit coll ( pas des LLorer) , el camí descendeix suaument, direcció nord-est. Nosaltres després de la 1 corba, deixem el camí cap a l’esquerra, adreça Nord-oest, per introduir-nos per un comellar ampli, cap al mar per un camí, de vegades evident, que a poc a poc torna en direcció nord-est, per seguir en paral·lel al camí que deixem a dalt (uns 150 metres per damunt).

Arribem a un pi solitari.- és l’entrada al torrent, que inicialment és més una torrentera.- ja en el talveg arribem a un 2n pi i en breu a un 3er, tots dos alineats amb el 1er. Aquí, trobem el 1er r àpel, de 2 metres desgrimpable. A continuació el 2n r àpel de 3 metres, tamé desgrimpable pel centre, que ens deixa a la 1ª reunió (4 persones) equipada amb 2 plaques, centre i dreta i iniciem el 3er ràpel de 30 metres. ( el torrent s’estreny i gira cap a Nord-oest).

Seguidament, després, ve la 2ª reunió ( 4 persones, equipada 1 placa) on iniciem el 4rt ràpel de 20 metres. ( és desgrimpable, no ho aconsellem.) El torrent s’obre, novament, i es transforma en un ampli comellar, que descendim, després de 50 metres de fort pendent, arribem al 5è r àpel de 60 metres.- les vistes al mar i penyals-segats, són espectaculars.- Arribem a la reunió ,mitjançant una repisa de 2 metres equipat amb un passamans, on trobem les dues plaques. El r àpel és de gran bellesa i forta pressió psicològica, a -20m. iniciem un volat d’uns 15 metres que ens deixa a una àmplia balconada (Balma) per continuar el descens.

De nou, en el tàlveg del torrent, descendim fins al mar per una cascada de roques, de vegades desgrimpable, on ens situarem en el Fondal de Ses Basses on menjarem i iniciarem el camí de tornada pel comellar de ses Serres, a la nostra dreta.

flickr75wikiloc75 youtube75

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina