868. Cova de s’Olla

Hora Inicio: 9:40 14 may. 2022
Hora Fin: 10:40 14 may. 2022
Distancia recorrida: 1,5 km (01:00)
Tiempo en movimiento: 00:02
Altura Mínima: 212 m
Altura Máxima: 451 m
Ganancia Altitud: 229 m
Pérdida Altitud: -37 m
Tiempo Ascenso: 00:48
Tiempo Descenso: 00:12

Data: 14.05.2022

Cova de s’Olla

Cova de s’Olla

Quedam i deixam alguns del vehicles al pàrquing des Coll de sa Gramola, i amb dos cotxes ens dirigim a les cases-hotel de ses Fontanelles, tres-cents metres abans d’arribar al camí d’accés a la finca deixam els cotxes a una entrada o petita esplanada.

Comencem a caminar per la carretera direcció N i aviat l’abandonem, E, pel camí de la finca, passem les barreres i continuem pel mig de les casses en lleugera pujada sempre mantenint la mateixa direcció E.

En arribar a un primer encreuament, continuem per l’esquerra. Després de cent vint-i-cinc metres arribem a un segon encreuament que obviem i continuem per l’esquerra i canviem direcció a N.

Arribem a una corba en dos-cents vint-i-cinc metres, a una corba següent abandonem la pista i ens enfilem direcció S, per anar acostar-nos a un grupet de pins, el pendent és considerable. Per la seva dreta iniciem E un fort ascens per una curta coma que no és més que l’entrada a l’olla que formen els penya-segats ( un cul-de-sac). Idò la cova de s’Olla és trobar a la part NE més elevada.

J.A. Encinas diu en el seu llibre «..alcanzando fondo a -37 m respeto a la embocadura de la superficie y la  cual  domina desde la cima la rotura del cantil y el paisaje extremo de la olla orográfica del referente.
El subterraneo alcanza la máxima amplitud en la planta intermedia, con métrica de 35 por 20 y donde vistosas coladas travertínicas cubren los bloques desprendidos del cenit…»

Per recórrer i descendir la cova feim dos petits ràpels per salvar diferents balconades, un primer de 8 m i un segon de 12 m. A la part fonda observem diferents nius de pisòlits en formació que no tocarem en cap cas i deixarem que l’acció de la natura faci la seva feina.

Recorreguda la cavitat iniciem la remuntada, fins arribar a la primera sala un bon lloc a l’ombra per dinar.

Les medicions de CO2 fetes amb el nostre aparell homologat han donat negatiu per tot.

veure fotos
fotos
wikiloc
Trakc

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina