734. Talaia de Son Jaumell i Cala Llòbrega

Hora Inicio: 9:47 18 JUL. 2020
Hora Fin: 16:06 9 JUL. 2020
Distancia recorrida: 10,8 km 
Tiempo en movimiento: 03:42
Altura Mínima: 0 m
Altura Máxima: 273 m
Ganancia Altitud:  m
Pérdida Altitud:  m

Circular: Si

Coves Cala Morlanda

Cala Agulla i punta des Gulló

Data: 18.07.2020

Talaia de Son Jaumell i cala LLòbrega

Avui en anem al NE, a s’altra punta de Mallorca, a Cala Rajada, des d’on iniciarem la ruta.

Aparquem el cotxe a un carrer devora cala Lliteres, anem caminant fins al passeig direcció a cala Agulla. Es prest i encara no hi ha gaire gent a la platja, l’aigua està impressionant. Travessem la platja fins a Cala Nau, una cala petita a l’extrem, on hi ha una casa i un escar. S’acaba s’arena i anem per les roques amb un tancat de fil ferro a la nostra esquerra, deixam el tancat enrere i enfilam la Punta des Gullò, des d’aquí podem veure a la vegada ses dues cales, cala Agulla i cala Moltó. A dalt la Talaia de son Jaumell i aels seus peus la cala Llòbrega.

Retrocedim per l’altre costar de la punta per arribar a cala Moltó, amb tres persones i una aigua immillorable.

Ens situen darrere sa cala i agafem el camí des Coll de Marina, als 200 m arribem a l’encreuament amb el camí de cala Llòbrega i que agafem, i als 100 m girem esquerra per un tirany en lleugera pujada, en l’ascens veurem un cartell que posa Forns de Calç que obviem i seguim pel nostre tirany, i als 300 m més arriben al primer forn de Calç. Dos-cents metres més arribem a un encreuament on girem dreta que en mitja pujada ens traurà del pinar. Als 300 m el rost es suavitza i girem esquerra, des d’on ja podem veure la torre de son Jaumell.

Arribem a la torre des d’on podem contemplar aquesta meravella de costa nord-est. Ens quedam amb les ganes d’arribar al Cap des Freu, que deixam per un altre dia.

Retrocedim 100 m i iniciem el descens pel vessant E, directe a cala Llòbrega. El tirany no está gaire definit, però hi ha qualque fita. Aviat el descens es guanya fort desnivell, procurarem anar cap a la dreta, primer per dins la coma i després tornar dins sa torrentera. Després de 400 m passarem per devora un forn de calç, després el tirany passa a ser un antic camí que ja no deixarem fins a arribar a sa cala. Tres-cents metres més avall arribem a l’encreuament de camins, agafem esquerra fins a sa cala, on dinem i feim uns capficos.
La tornada la feim pujant el mateix camí fins a l’encreuament d’abans, i seguim recte per enllaçar amb el camí des Coll de Marina.

Anirem direcció a l’aparcament de cala Agulla, en arribar-hi girarem esquerra, passarem per davant el restaurant, continuarem paral·lels a la platja fins a arribar novament al passeig, i d’aqui fins al cotxe.

Avui no feim xandis, sinó uns refrescants gelats.

veure fotos
fotos

wikiloc
Trakc

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina