672b.Torrent de s’Aladernar Fake

Distància: 2,33 km
Durada total: 1 hores, 35 minuts
Circular: Si
Elevació mínima: 60 m
Elevació màxima: 292 m
Ascensió total: 243 m
Baixada total: 243 m
Salt màxim: 4 m
Material: Cordes; desgrimpable

Data: 10.8.2019

Torrent de s’Aladernar, fake

Després d’acabar el torrent des Pla de la Victòria, seguim les indicacions de la Guia torrentera «L’illa dels Torrents» per anar a fer el torrent de l’Aladernar que està molt a prop de l’anterior.
Sortim de l’aparcament de l’ermita de la Victòria, igual que per anar al del Pla de la Victòria fins al Coll des Pedregueret des d’on marca l’inici, cota 308, efectivament és un torrent/torrentera. Davallem el més possible pel seu tàlveg, al principi més o manco bé, però de cada vegada anem trobant més vegetació espessa, garballons que mos punxent, i aritjes que  mos rematen, gran quantitat de branques de pi seques, tot un martiri. Continuem i anem trobant qualque «bot» de 2/4 m completament desgrimpables, la calor és infernal, seguim i el salt de 25 m no arriba, continuem lluitant amb sa vegetació, les primeres gotes de sang pels braços i cames comencen apareixa, sa mos fa llarg i els salts segueixen sense arribar, mos miram i no entenem res, s amos fà una questió personal i continuem el «descens», unes passes més i ens trobem al camí, el GR 221, a pocs metres de l’aparcament, (¿).
En arribar novament a l’aparcament comprovem mapes, itineraris, etc,,per esbarinar que ha passat. Ens em equivocat de torrent??. Tornem a repassar mapes d’Alpina i els de sa guia, coincidint exactament amb el que hem fet.
Això no pot quedar així: En Joan i en Sebastià diuen que se’n van a cercar el «torrent». Després d’hora i mitja apareixen amb la missió complida i esgotats.
Ha resultat que el torrent de s’Aladernar està mal dibuixat en el mapa d’Alpina i també a sa Guia Torrentera ( un error greu més). El que marquen com inici del torrent no és més que una afluent. El torrent en si comence molt més a dalt del camí de sa Talaia, a tants sol uns pocs metres abans d’arribar al Pla de sa Talaia.
Per tant li diem es Torrent Fake.

veure fotos
fotos
wikiloc
Trakc

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina