850. Torrent des Racó ( Sa Calobra) – Torre i Pas des Forat.

Hora Inicio: 10:34 19 feb. 2022
Hora Fin: 13:10 19 feb. 2022
Distancia recorrida: 1,6 km (02:36)
Tiempo en movimiento: 00:41
Altura Mínima: 134 m
Altura Máxima: 333 m
Ganancia Altitud: 3 m
Pérdida Altitud: -183 m
Tiempo Ascenso: 00:10
Tiempo Descenso: 02:25

Material-Cordes: 2×50 m 1×20 m.

Data: 19.02.2022

Torrent des Racó ( Sa Calobra)

Avui tornem al curt però atractiu torrent des Racó ( Sa Calobra). Torrent que ja vàrem fer i equipar el 27,09,2014.
Comencem a la carretera de Sa Calobra Ma. 2141, km-7,430 en una corba on a la dreta hi ha una petita esplanada deixem el primer cotxe. Ja que els altres els deixarem més a baix, a pocs metres de l’encreuament amb la carretera de Cala Tuent.

Comencem a descendir entre marjades fins al discret tàlveg del torrent que no presenta cap dificultat, ni tan sols podem dir que és un torrent esportiu, està amb molta vegetació que dificulta la seva progressió, es tracta d’un tàlveg estret sense gaire desnivell, excepte els últims 150 m que ens trobem amb alguns salts tots desgrimpaves, excepte el penúltim de 7 m i l’últim de 40 m.

En el salt de 7 m ens trobem que està «equipat» amb un spit de fa molt de temps que ens fa una pèssima sensació, a saber els anys que portaria allí. Atès que la seva col·locació és manual i una fiabilitat de  10  anys no convida a penjar-se d’ell. Utilitzem el parabolt+placa que vàrem deixar instal·lat en el 2014.
Després ve l’últim salt, el SALT DE S’AIGUA de 40 m i «equipat» d’igual manera que l’anterior. Encara hi ha el petit cordino que deixarem, que es troba en pèssimes condicions. Pel descens feim servir la doble instal·lació amb cadena que també instal·larem en el 2014.

Aquest últim salt des de lluny sembla molt més alt, i és perquè no es veu el final del salt perquè en descendir-ho acabes en una preciosa i àmplia canal que eleva moltíssim el sòl.

Després del darrer salt iniciem el descens per dins la canal fent algunes desgrimpades fins a arribar a la part de l’alzinar on sortim per la dreta. Passem a prop d’una balma amb parament de pedra seca que li deim Balma dees Racó, continuem i arribem a una petita cova que anomenem cova des Racó. També podrem visitar una estreta fesa. Continuem descendint per dins l’alzina fins a arribar a la carretera, prenem esquerra fins als cotxers que al matí havíem deixat.

Per a més informació visiteu la nostra pàgina web a:
http://doblevuit.com/blog/salt-de-saigua-torrent-des-raco-i-torre-de-sa-mola-de-tuent/

Torre i Pas des Forat ( Cala Tuent)

Hora Inicio: 13:26 19 feb. 2022
Hora Fin: 17:20 19 feb. 2022
Distancia recorrida: 3,2 km (03:54)
Tiempo en movimiento: 02:30
Altura Mínima: 32 m
Altura Máxima: 155 m
Ganancia Altitud: 167 m
Pérdida Altitud: -183 m
Tiempo Ascenso: 01:35
Tiempo Descenso: 02:18

Material: Cordes 1x40m, 1x20m, protectors

Amb els cotxes ens dirigim a cala Tuent, direcció al restaurant, on hi ha espai per aparcar dos cotxes. Comencem a caminar cap al restaurant, a la primera corba sortim de el camí per la dreta ferrats amb la paret del mateix establiment (esquerra), el tirany escalonat i ascendent ens deixarà al darrere i en el comencement de l’antic camí dels torrers. La senda a vegades obstaculitzada pels pins caiguts, qual fet, per desgràcia, ja forma part del nostre paisatge típic. Arribarem a un portell a una paret de partió que no travessem, continuem dreta (N) fins a arribar a un porxo esbucat. Al darrere tenim el que queda de la Torre des Vergeret o des Forat.

Continuem SW amb la torre a la nostra esquerra per la línia del penya-segat fins ben aviat arribar al Pas des Forat. Primer localitzem un primer forat ( petit), no és aquest, continuem uns metres  més  abaix fins a arribar al gran forat. Una impressionant obertura d’accés a la mar. Està equipat amb piquetes de ferro, que segons conta en Toni «Socay» EPD les va instal·lar el mateix pescador que va instal·lar les piquetes en el torrent de Pareis ( el pas de ses Piquetes) i altres per la zona de Formentor. Pens que també pogués set utilitzat per contrabandistes, perquè a dalt i a prop del camí i del coll de na Polla hi ha un «secret».
Aquest pas està equipat amb piquetes i un escaló o grapa d’acer que facilite el trànsit fins a la línia de mar.
Després de gaudir baixant i remuntant el pas, feim un descans i aprofitem per dinar i fer un cafetet d’en Joan i unes xocolatines d’en Tomeu.

Iniciem el retorn i retornem fins al costat de la paret de partió, prenem E, paral·lels a la mateixa paret en lleuger ascens per a després en suau descens enllaçar amb el camí de sa Costera. Prenem SW ( dreta) i caminem uns 100 m (3′) i a tan sols mitja dotzena de metres del camí trobem la fonteta de sa Fesa, ben seca. Al darrere la curiosa fesa del camí de sa Costera que no podem recorre perquè la tanca una espessa vegetació de batzers. Molt a prop localitzem la Cova des Clot de sa Figuera de més de 30 m de recorregut.
Donam per acabada l’activitat i tornem als cotxes.

veure fotos
fotos Torrent des Racó
veure fotos
fotos Pas des Forat
fotos Tomeu
fotos Tomeu
wikiloc
Trakc Torrent des Racó
wikiloc
Trakc Pas des Forat

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina