832. Torrents des Clot des Juevert i de s’Aladernar

Tipo: Circular

Hora Inicio: 9:22 30 nov. 2021
Hora Fin: 16:12 30 nov. 2021
Distancia recorrida: 4,8 km (06:50)
Tiempo en movimiento: 01:55
Altura Mínima: 37 m
Altura Máxima: 269 m
Ganancia Altitud: 448 m
Pérdida Altitud: -465 m
Tiempo Ascenso: 02:09
Tiempo Descenso: 04:37

Material Utilitzat: Cordes 1x 65 m, 1x 60 m, 2 x 30 m

Data: 30.11.2021

Torrents Clot des Juevert/Julivert i de s’Aladernar.

Sortim del parking de s’Ermita de la Victòria perl camí que puja per darrera d’hostetgeria, passa pel mirador de ses Tres Creus, el restaurant, una barrera, i en mitja pujada paseem pel coll des Pedregaret, seguim en ascens fins arribar al Pla de sa Talaia on hi ha un dipòsit d’aigua de contraincendis. Just al darrera hi ha una obertura a la reixa que ens permet el pas, sino aurem de caminar uns metres mes per la pista fins arribar a una barrera tancada, amb un cartell de «Zona de Reserva» que auriem de botar. Bé idó una vegada traspasat la reixa d’una manera o l’altra, en lleuger descens caminarem fins uns grans pins on hi ha una bassa i unes menjadores per animals ( perdius segurament).

Anem a la recerca de la capçalera, per aixó iniciem la marxa, direcció NW, per la torrentera, poc definida al prinicipi, que marca l’orografia del terreny. Poc a poc va agafant mes traça de torrent i al pots minuts arribem al primer bot. Cal dir que l’espectaculritat del paissatge es inmens.

Es tracta d’un bot de 16 m, encara que la topo de la que disponem indica de 10 m, amb cordino a la soca d’una mata que hi ha a la dreta. Seguit ve un bot important de 50 m, amb plaques/parabols al centre. A noltros en surten uns metres meny… peró donarem por bons el 50m.

Després caminarem uns 80 m per arribar a un bot, encara més impressionant i espectacular, de 60 m ( encara que la topo que utilitzam marca 65 m). Tot seguit un altre bot de 28 m

Contuinuem pel tàlveg i aviat enllaçam amb el torrent de s’Aladernar que ens ve de la dreta amb aigua. Continuem descendint esquerra pel tàlveg on tendrem dues opcions, una seria continuar fins arribar al tirany que puja a s’Hermita i l’altre sortir a la brava per la dreta fins enllaçar amb la pista de sa Talaia. Noltros optem per sortir a la brava.

En arribar a l’Hermita deixam les cordes nés llargues i agafem 2 x 30 m i tornem a la pista, per fer el torrent de s’Aladernar, repetim camí fins uns 40 metres aprox. abans d’arribar al dipòsit d’aigo, on iniciarem un fort descens enmig decarritxeres per la part esquerra de la coma fins arribar a un primer resalt on tenim una reunió de fortuna a un pi de l’esquerra i la seguent 23 m me a baix a un altre pi per fer el darrer salt de 19 m ( 15+4). I aqui s’acaba aquest curt torrentó sense gaire interés. Continuarem pel tàlveg fins arribar a un petit salt de 3 m desgrimpables on noltros sortim per la dreta a la brava superant un fort desnivell fins enllaçar amb la pista de sa Talaia just davant el mirador de ses Tres Creus.

veure fotos
fotos
wikiloc
Trakc

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina