| INICI |
 

PAS DE S'ANGL╚S


CIM DEL CORNADOR PETIT DE 807 m.

superant el salt de 9 m.

 

Anterior

II - CORNISA DE ES CORNADORS

Cornador Petit (807 m.) - Pas de s'Anglès - Pas d'en Carota - Xaragall de Can Ribera

28-5-2011

 

fotos

_________________________________________________________________________________________________

Avui tornam a començar lo que dissabte passat no varem acabar, perquè sa d'avui es s'altre història....

 

Avui prosseguim on ho deixem el dissabte passat just en el Coll de sa Paret, entre el Cornador Gran i la Cota 754 . Des del Coll descendim amb direcció Sud per a faldear la cota 754, després de passar per uns arbuts trobem amb un caos de pedres en el qual podem veure dues fitas que ens indiquen que hem d'ascendir (dreta) per un terreny molt desagradable i amb alguna grimpada fàcil, que ens situarà en el Coll que hi ha entre el Cornador Petit i la cota 754 .

En aquest mateix Coll ascendim al Cornador Petit (esquerra), travessant un gran pi bífid molt espatllat i en uns 12’ ens situem en el cim del Cornador Petit de 807 m., les vistes són espectaculars.

Després de prendre un breu descans i admirat la magestuosa panoràmica descendim pel mateix lloc fins al Coll. A partir d'ara iniciem el descens per l'esquerra d'una xemeneia de càrritx fins a arribar a un punt on s'estreny amb un salt de 9 m.,que hem de salvar, ja sigui per oposició o bé amb l'ajuda d'un cordino que podem ancorar a un Split que hi ha en la part esquerra de la paret rocosa. Tot duna superat aquest petit salt hem d'abandonar la xemeneia per la nostra esquerra amb una grimpada (4 m.) que ens situa en una cornisa molt aèria o Pas de s'Anglès, vam prosseguir uns metres per aquesta cornisa amb summa cura fins que finalitza amb altre salt de 5 m. que podem superar igual que el primer, amb una desgrimpada o bé col·loquem un cordino en l'ancoratge que tenim a la nostra esquerra.

Una vegada superat el Pas de s'Anglès, seguim les flexetes vermelles, que ens fan ascendir just sota el immensa paredassa que forma la muralla del Cornador Petit, per a després seguir oblic-esquerre fins a uns grans pins amb la intenció de faldear la muralla del Cornador Petit, el que ens durà per una zona pedregosa atravensant petits xaragalls fins que li hem donat la volta.

Arribat a aquest punt hem de trobar a la nostra esquerra un Coll que dóna a un immens circ pel qual hem de descendir primer per l'esquerra, per a després passar a la dreta fins a un pi solitari pel qual hem de passar per sota. Seguim descendint per a trobar el Pas d’en Careta o Carota, que els distingirem per uns ferros clavats en la pedra que ens facilitaran el descens. El final del pas es complica alguna cosa degut al fet que el terreny està molt espatllat a causa de unes recents ensulsiades. Una vegada superat ens situem en el Xaragall de Ca Ribera, pel qual em de descendir fins al seu final a una zona de marges d'oliveres. Seguim descendint per un camí escalonat de pedra i després de terra que ens du al Cami des Barranc, pel qual acabem descendint fins a Biniaraix i en el Bar-Bodega de la plaça ens prenem unes merescudes chandis.


 

 

text 'en Xavier GonzálezSegüent