828. Volta per ses Comunes de sa Serra de na Burguesa,

Hora Inicio: 9:21 13 nov. 2021
Hora Fin: 15:47 13 nov. 2021
Distancia recorrida: 10,9 km (06:26)
Tiempo en movimiento: 03:35
Altura Mínima: -18 m
Altura Máxima: 403 m
Ganancia Altitud: 568 m
Pérdida Altitud: -629 m
Tiempo Ascenso: 03:40
Tiempo Descenso: 02:44

empleo frontal

Data: 13.11.2021

Ses Comunes. Coves: Ses Tres Boques, Sa Empinada, s’Agre d’en Massip, Des Corbs, Avenc de sa Soca, Clot de ses Mates.

La ruta d’avui és improvisada i l’hem canviada per la que teníem prevista al Puig d’en Galileu, perquè les condicions climàtiques així ho aconsellaven.

Ens dirigim cap a Gènova, al carrer Rector Vives on aparquem davant el número 24 (aprox.) així a la tornada tendrem el cotxe més a prop.

Ens posem a caminar direcció O, durant 1 km, fins a arribar enfront del número 78 «Can Collet», on girarem dreta en el següent carrer o camí 374 i tot seguit girem esquerra, on comence una pista de terra i que agafem. La pista s’acabara i continuarem per un tirany prou definit,  passarem un primer comellar o torrentera, després un segon comellar o torrentera, i 300 m després localitza’m a la dreta la cova de ses Tres Boques, un coval de grans dimensions a condicionada per la pràctica de l’escalada i de la que destaca’n les seves dues grans boques i una més petita a la part superior que fa d’embornal.

Continuem la nostra ruta on aviat passem una rosseguera, després arribem a un encreuament i agafem el que continua per la dreta en lleugera pujada i passem per davall d’una zona d’escalada.


Continuem pel tirany convertir en petita torrentera per les recents i intenses pluges. Després d’unes corbes el tirany s’enlaire i abans d’una corba a l’esquerra ens fitxarem perquè hem de sortir del camí i davallar uns metres per localitzar la cova de sa Empinada, situada davall el camí. Un coval sense gens d’interés, amb unes mides de 7,5x4x2 m. Direcció SE-NO.


Tornam a pujar al camí i continuem, arribem a una balconada que fa de mirador natural cap a Palma. Després el camí gire a la dreta en lleugera pujada. Als 500 m després del mirador hem de sortir del camí per l’esquerra i travessar un espés bosc i localitzar a uns 25 m la cova de  s’Agre d’en Massip. No és fàcil de trobar per les seves reduïdes dimensions 0,62 x 0,50 m.

Continuem pel camí en lleugera pujada durant 100 mi passat la corba que gira a l’esquerra sortim del camí on a uns 35 m localitzaem el Clot de ses Mates un enfonçament del terrens de -5m i unes dimensions de 15 x 10 m, destaca una construcció de pedra en sec i un forat de 3 m de profunditat. Continuem i ens dirigim a dalt del mateix turó on localitzarem l’Avenc de sa Soca i la Cova dels Corbs. De l’avenc destaquen els -105 m de profunditat. La cova dels Corbs de -33 m i un  pendent de -45° amb algun tram de fins a 0,5 m la fan complicada.

Retornam al camí i continuem en lleuger ascens, passarem pel costat de la Covota des Puig Gros de Bendinat i arribem a l’ampla pista, a l’esquerra baixaríem a l’Urb. de Costa d’en Blanes,  noltros continuem per la dreta deixant a la nostra esquerra el Puig Gros de  Bendinat de 486 m fins a arribar al Coll des Pastor on prenem E,(dreta) fins a arribar al Puig del Caragol on hi ha el monument de 22 m d’altitud, dedicat a Nostra Senyora de la Pau.

Ara ja per asfalt prenem la davallada fins a Gènova on tenim el cotxe.

veure fotos
fotos
wikiloc
Trakc

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina