715. Cova i Puig de Son Vila. Ses Covasses

Hora Inicio: 10:40
Hora Fin: 17:33
Distancia recorrida: 7,1 km
Altura Mínima: 63 m
Altura Máxima: 339 m
Ganancia Altitud: 571 m
Pérdida Altitud: -497
Temps total; 6,53 h

Tipo Ruta: Circular

Data: 7.03.2020

Cova i Puig de Son Vila

Iniciem la ruta d’avui al punt quilomètric 44,750 de la Ma-2200, direcció cap a Pollença, un vial que s’inicia a la nostra dreta i que condueix a una urbanització. Al final arribem a un encreuament, on la carretera gira esquerra  i a la dreta trobem un ramal amb un pou pel qual tornarem al final de la ruta, es fàcil de veure per què està ple d’escombraries que la gent esquerosa e incívica a escampat. Idò en aquest punt deixem els cotxes i ens comencem a caminar ( esquerra) per l’asfalt direcció NE, als 700 m abandonem la carretera o girem a la dreta també per un vial asfaltat, però atenció perquè als 100 m ens sortirem per l’esquerra per un camí en mal estat i envaït de vegetació, aquest camí ens durà fins a la boca de la cova de Son Vila.

Ens disposem a entrar per l’obertura aproximada de 1×1,20 m amb l’ajuda de les mans per superar el primer escaló, amb atenció perquè a l’esquerra tenim el buit d’uns 8/9 m que dóna a la sala gran, i situar-nos sobre un petit  replà artificial i del que descendirem per unes pedres escalonades, girem dreta pel darrera d’una colada i que descendeix a la sala gran que visitem sense més recorregut, excepte que abans d’arribar veurem a la nostra dreta una entrada amb un forat a dalt i que s’accedeix per una curta rampa, que ens situa a la petita sala dels Ossos, bé idò, si mirem cap a dalt veurem una obertura ascendent, es tracta de l’avenc que comunica amb  l’exterior.

Sortim de la cova i ascendim uns 8/10 m fins a localitzar l’avenc que dóna  accés a la petita sala dels Ossos. Instal·lem una corda de 20 m a la soca de l’ullastre del costat i descendim uns 3 m fins a un petit replà, continuem per una rampa amb molt de desnivell i ens situem sobre l’obertura que veiem des de baix a la petita sala dels Ossos, continuem descendint/rapelant amb l’ajuda de la corda, encara que els darrers metres són completament verticals té bones preses per les mans i suports pels peus. Sortim de la petita sala dels Ossos i prenem cap a la sortida principal.

Tornem enrere pel mateix camí fins a arribar al vial asfaltat i girem esquerra ( recordem que abans havíem vingut per la dreta) i continuem per aquest vial fins al seu final on a la dreta hi ha una casa.

Prenem E pel tirany amb forta pujada, a vegades en ziga-zaga SE. 100 m després arribem al murallo, on cercarem una canal que superarem grimpant, després una placa amb certa sensació aèria però amb bons  agafatais per les mans i una darrera grimpada ens situa a dalt. Als pots metres veiem dos tancats de reixa, traspassem el primer i continuem ascendint pel seu costat esquerre fins a arribar a un tram estret que aprofitem per traspassar novament la reixa i ascendir fins al cim secundari de cota 332 m, girem N ( esquerra) per una pista de pedres fins a coronar el modest cim del Puig de son Vila de 336 m.

A partir d’ara anem a fer I+D, continuem per la pista de pedres NE fins a carribar al tancat de reixa que trepàssem per una barrera metàl·lica, per després continuar descendint E paral·lels a la reixa, però no faria falta i seria més còmode no traspassar la reixa i continuar per la pista amb la reixa a la nostra esquerra fins a una caseta, després ve una corba ( dreta) on hauríem de traspassar el tancat i anar descendint suaument per la coma fins a la torrentera. Feim una recerca per la zona d’unes covasses que no trobem, les senyes que duim son insuficients. Iniciem l’ascens NW fins a la zona de l’Era des Moro, prenem S ( esquerra) fins a arribar novament al cim del Puig de son Vila i continuar per la pista fins a la Talaia. En arribar davant dos grans blocs enmig de la pista traspassem un altre tancat de reixa i continuem fins a la Penya Roja de 258 m. A partir d’aquí s’inicia un descens  E/SE en ziga zaga fins arribar a una pista/camí no fàcil de veure perquè està plena de vegetació, que seguirem fins enllaçar amb el camí o vial, girem dreta, i continuem, passarem per davant unes escombraries i finalment passarem per davant un pou i als pots metres arribem als cotxes.

Acabem fent una xandis ben fresques i merescudes.

veure fotos
fotos

wikiloc
Trakc

Deja un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

comptadors de visites per a pàgines web
Persones han visitat aquesta pàgina