| INICI |
 

N'AINA EN EL SEU PAS

EL GRUP

pas de n'aina

 

PAS DE N'AINA, cota 769 m. (equipament)

 

i PAS DE SA PARET CIRCULAR cota 756

 

ACCÉS SERRA D'ALFĀBIA PER TRES PASOS

 

PAS DES COLL DES MARGE - SERRA D'ALFĀBIA

LOS TRES PASOS copia

pas de n'aina  i pas de sa pared circular

Foto aérea Pas de n'Aina  i Pas de sa Pared Circular

 

 

 

PAS DE N'AINA:

Faia  temps que cercavem altres accessos per arribar a la Coma des Pi i Comellar des Diables que no anés pel ja arxi-conegut Pas d’en Topa.

El 19/04/2008 descubrim lo que cercavem, un nou pas, al que nomem el Pas de n‘Aina, en honor a la nostra companya Aina Carbonell que ho va descobrir i va accedir per ell per primera vegada. Aquest pas està situat a una cota de 769 m. entre el Pas de sa Paret Circular i el Pas d’en Topa. I no és fins ara el 22/10/2011 en qué feim el track i l'equipem.

Teniem notícies de la exsistencia del Pas des Coll des Marge, el qual visitem el 26/09/2009, i donada l'orografia del terreny hi avia la possibilitat que hagués altres passos i a això ens dediquem en diverses sortides.
El 24/06/2011 ens trobem un altre pas del que no teníem notícies de la seva existència i a l'estar envoltat per una paret semi-circular, li diguem el Pas de sa Paret Circular.


Per a accedir a la Coma des Pi ( Serra d’Alfàbia) des dels voltants del Coll de Sóller, ara tenim quatre passos; El Pas d’en Topa, Pas des Coll des Marge, Pas de sa Paret Circular i el Pas de n’Aina.


text 'en Xavier González

22-10-2011

_________________________________________________________________________________________________